Szeben megye újra példát mutat: ezzel már a hasunk is jól “jár”!


Január 25-én Athénban ítéli oda hivatalosan a 2019-es Európai Gasztronómiai Régió címet Szeben megyének a Nemzetközi Gasztronómiai, Kulturális, Művészeti és Idegenforgalmi Intézet – tájékoztat a Szeben megyei turisztikai egyesület. Ez az utolsó lépés afelé, hogy Szeben megye a rangos nemzetközi elismerés birtokosa legyen.

Szeben megye 2016 júliusában nyújtotta be a jelentkezési iratcsomót, majd szeptemberben egy nemzetközi zsűri a helyszínen mérte fel, miért érdemelné meg a térség az Európai Gasztronómiai Régió címet .

“A díjátadó ünnepséget megelőzően a címet 2016-ban birtokló térségek (Minho – Portugália és Katalónia – Spanyolország) átadják azt a 2017-es évi győzteseknek: a dániai Aarhus, a lettországi Riga-Gauja és az olaszországi Kelet-Lombardia térségeknek” – írja az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény.

Szeben megye, Nagyszeben városán keresztül 2014 óta tagja az Európai Gasztronómiai Régió platformnak. A megyeszékhely korábban az Európa Kulturális Fővárosa címet is elnyerte.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk