Telefonálj és internetezz külföldön ugyanannyiért, mint itthon! – még 2 nap


Június 15-étől belföldi díjszabás szerint fizetik a külföldi országokban történő telefonos beszélgetéseiket és sms üzeneteket az Európai Unió állampolgárai – tájékoztatott hétfőn az Országos Hírközlési Hatóság (ANCOM).

“2017. június 15-étől az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség területéről roaming-helyzetben történő telefonbeszélgetéseket, szöveges üzeneteket és az adathasználatot a belföldi díjcsomagból vonják le. Ezek elhasználása után romániai díjszabás szerint történik a számlázás, de a méltányos felhasználás alapján” – áll az ANCOM közleményében.

Az új feltételek a 2017 június 15. előtt megkötött, roaming-szolgáltatást tartalmazó szerződésekre is érvényesek. A Mobilozz, mint otthon igénybe vételéhez a felhasználóknak nem kell új csomagra váltaniuk, vagy bérletet újítaniuk. Nem részesülnek az egységes díjszabásban azok a személyek, akik külön roaming-csomagra fizetnek elő, de ők is bármikor visszatérhetnek ehhez az opcióhoz, felár nélkül.

Az új szabályzás bevezeti a méltányos felhasználás fogalmát, azonban ezt részletezniük kell a szolgáltatóknak a felhasználókkal kötött szerződésekben. Az új feltételek csak azokra az előfizetőkre vonatkoznak, akiknek a lakóhelye a szolgáltató tagállamába szól, és csak időszakos látogatásokat tesznek más uniós országokba. Visszaélés esetén többletdíjat számolhat fel a szolgáltató – mutat még rá a közlemény.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk