Eb-selejtező – Magyar győzelem, román siker


A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-0-ra legyőzte a finn csapatot az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, így északi riválisát megelőzve feljött a harmadik helyre az F csoportban. A találkozó egyetlen gólját a nyolcvanadik válogatott mérkőzésén szereplő Gera Zoltán szerezte a 84. percben.

A magyar válogatott kedden az orosz csapattal játszik barátságos mérkőzést szintén a Groupama Arénában, a selejtezősorozatot pedig március 29-én a görögök elleni, ugyancsak hazai összecsapással folytatja. Nyert a román labdarúgó-válogatott is, az új szövetségi kapitánnyal, Anghel Iordănescuval a kispadon két gólos győzelmet aratott az eddig hibátlan északírek ellen, tegnap este. A találkozó mindkét gólját Papp lőtte.
A román csapat ezzel a sikerrel az élre állt az F csoportban. Megszerezte első győzelmét a sorozatban a Feröer-szigetek válogatottja is, ráadásul úgy, hogy a nyári brazíliai világbajnokságon nyolcaddöntős görögöket verte Pireuszban. Az eredmények: Magyarország – Finnország 1-0 (0-0), Görögország – Feröer-szigetek 0-1 (0-0), Románia – Észak-Írország 2-0 (0-0). A csoport rangsorát a 10 pontos Románia vezeti, a 9 pontos Észak-Írország és a 7 pontos Magyarország előtt. Finnország a negyedik 4-gyel, a Feröer-szigetek az ötödik 3-mal, és utolsó Görögország 1 ponttal. MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk