BL: Betörhet a jég a Steaua alatt


A Trencsén elleni visszavágóhoz hasonlóan újra szenvedett a Steaua a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében. Ezúttal a sokkal jobb képességű Partizan Belgrád volt az ellenfél, a 3. selejtezőkör első mérkőzésén azonban egy fokkal jobb eredményt ért el a román bajnok: döntetlenre végzett a szerbekkel a Nemzeti Arénában csütörtök este rendezett zárt kapus összecsapáson. Jellegtelen és nagyjából eseménytelen első félidő után szünet után felpörögtek az események. A lomhább Pappot többször lefutották a vendégek, a duplázó Toşcának azonban sikerült javítani. Amikor pedig ő sem tudott közbelépni, a kapus Cojocaru hárította A. Zivkovic és Babovic lövését. Támadásban Hamroun előtt kínálkozott jó lehetőség, nem is egy, de mindkétszer lekéste a labdát az első félidőben. Nem így a másodikban, amikor maga készítette elő a lövést, amelyet parádésan védett Z. Zivkovic.

Varela fejesgóljával egyenlített a Steaua. Fotó: Digisport
Úgy tűnt, a ritmust váltó bukarestiek átveszik az irányítást, gólt mégsem ők, hanem a szerbek szereztek: egy gyors akció befejezéseként a jobbhátvéd Vulicevic a 63. percben kilőtte a hosszú sarkot. A Partizan magabiztosabbnak tűnt a folytatásban, s bár a Steaua azonnal megpróbálkozott az egyenlítéssel, de támadásaiból hiányzott az átütő erő. Amikor pedig olybá látszott, hogy román szemszögből elúszott a meccs, a jobb szélről, szabadrúgásból Hamroun által a kapu elé ívelt labdát Varela a hálóba fejelte. Az egyenlítő találat után sem állt le a Steaua, de a hajrában a Partizan is megszerezhette volna a győzelmet, Brasanac és Hamroun azonban egyaránt elhibázta a lehetőséget. Az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a román bajnoknak mindenképpen gólt kell szereznie Belgrádban, hogy elkerülje a kiesést. Az 1-1-es döntetlen hosszabbítást és tizenegyespárbajt, a 2-2-es már a kvalifikációt jelentené, akárcsak a bármilyen gólkülönbségű siker. Legutóbb 2013-ban, a Legia Varsó elleni kettős párharcban volt hasonló helyzetben a Steaua. Akkor a hazai pályán elért 1-1 után a lengyel fővárosban 2-2-es döntetlen született, így idegenben lőtt több góllal a román együttes kvalifikált. A visszavágót szerdán 21.45 órai kezdettel Belgrádban rendezik.

Labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés: Steaua Bukarest – Partizan Belgrád 1-1 (0-0)

* Bukarest, Nemzeti Aréna, zártkapus mérkőzés * Vezette: Kevin Blom; partjelzők: Bas van Dongen, Patrick Langkamp; tartalék: Danny Makkelie (hollandok). UEFA-játékellenőr: Huszár István (magyar), UEFA-játékvezetői ellenőr: Asim Hudiev (azeri) * Gólszerzők: Varela (81.), illetve Vulicevic (63.). * Sárga lap: Popa (40.), Fabricio (58.), Varela (64.), Breeveld (73.), Nemanja Petrovic (76.). * Steaua: Cojocaru – Alcenat, Papp (65. Tudorie), Varela, Toşca – Muniru, Breeveld (75. Tahar) – Ad. Popa, Hamroun (90+2. Vl. Mihalcea), Chipciu – Tade * Partizan: Z. Zivkovic – Vulicevic, Balazic, Fabricio, N. Petrovic – Brasanac, Jevtovic, Babovic – Oumaru (70. Ninkovic), Bojinov (20. Saponjic), A. Zivkovic További eredmények a Bajnokok Ligája 3. selejtezőköréből: HJK – Astana 0-0, Salzburg – Malmö FF 2-0, Celtic Glasgow – Qarabag FK 1-0, Lech Poznan – Basel 1-3, Rapid Bécs – Ajax 2-2. mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk