Eurovíziós Dalfesztivál – Francia nyelvű dallal képviselteti magát Ausztria a stockholmi döntőben + VIDEÓ


A Loin d’ici (Messze innen) című francia nyelvű dallal képviseli Ausztriát egy 19 éves osztrák énekesnő, Zoe az Eurovíziós Dalfesztivál stockholmi döntőjében. Az osztrák közszolgálati televízió (ORF) hét végén rendezett versenyén Zoe dala maximális pontszámmal nyert. A négytagú zsűriben Conchita Wurst, az Eurovíziós Dalfesztivál két évvel ezelőtti győztese, Madita osztrák énekesnő, Julie Frost producer és Christian Ude, a Kleine Zeitung című osztrák lap újságírója szerepelt. A zsűritagok ugyan nehezen jutottak egyhangú döntésre, azonban a közönségszavazás után egyértelmű lett, hogy a fiatal lány vehet részt a május közepén rendezendő svédországi döntőn.

Zoe tavaly is indult már a dalverseny ausztriai előválogatóján, akkor a második helyen végzett. A fiatal énekesnő a kilencvenes években sikeres Papermoon osztrák együttes egyik tagjának, Christof Straubnak a lánya.
A 61. Eurovíziós Dalfesztivált májusban Svédországban rendezik meg, mivel tavaly Mans Zelmerlöw svéd énekes győzött a versenyen Heroes című dalával. A fesztivált az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) 1956 óta tartja meg. MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk