Hatalmas EU-zászlóval tüntettek Temesváron az igazságszolgáltatás függetlensége mellett


Hatalmas EU-zászlóval tüntettek szerda este Temesváron az igazságszolgáltatás függetlensége mellett. A zászlót két külföldön élő román állampolgár hozta, akiket #rezist karszalagos, román zászlókat lengető helyiek vártak a Győzelem téren.

Laurenţiu Ştefănescu, a Temesvár Kezdeményezés képviselője, a Visszahozzuk a zászlót akció társszervezője szerint a kampányt a külföldön élők kezdeményezték az igazságszolgáltatás függetlenségének támogatásáért.

‘Ez, hogy az Európai Unió zászlóját több fővároson keresztül Romániába hozzák, a zürichi, milánói, müncheni barátaink ötlete, mert feltűnt nekik, hogy a román kormány hivatalos eseményeiről egyre gyakrabban hiányzik ez a jelkép. Emlékeztetni szeretnénk a Dăncilă-kabinetet, hogy egy európai ország vagyunk, az európai közösség része vagyunk, és ez így is marad, még akkor is, ha egyesek át szeretnének terelni bennünket Oroszország befolyási övezetébe’ – nyilatkozta Ştefănescu.

Elmondása szerint a hét méter hosszú négy méter széles zászlót végigviszik az országon és március 6-án érnek vele Bukarestbe, hogy részt vegyenek az igazságszolgáltatás függetlenségét támogató tüntetésen.

‘A Visszahozzuk a zászlót akcióval a külföldön élő románok sajátos módon kapcsolódnak be a politikai osztály megreformálásáért és a korrupció visszaszorításáért folytatott harcba. (…) Küldtek egy zászlót, hogy emlékeztessenek az európai értékekre’ – mondják a kampány szervezői.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk