Kilőnék a Küküllő-menti falvakban garázdálkodó medvéket és farkasokat


Engedélyt kért a Küküllő mentén garázdálkodó medvék áthelyezésére vagy kilövésére a Maros Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója a Víz- és Erdőgazdálkodási Minisztériumtól.

Dănuţ Ştefănescu az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, rengeteg panasz érkezett az intézményhez főleg a Kis-Küküllő menti települések polgármestereitől arról, hogy a medvék több háziállatot is megöltek, és a falvakban is látták őket. A törvény értelmében tilos kilőni a medvéket, farkasokat és egyéb vadállatokat, ezért kért engedélyt erre a minisztériumtól – magyarázta az igazgató.

A Küküllő menti medvetámadások mellett a megye hegyvidéki településein, főleg Ratosnya környékén farkasfalkák tartják rettegésben a lakosságot. Két falka tagjai már több udvarra is bementek, és elpusztították a háziállatokat, sok esetben vaddisznókat üldöztek a falvak utcáin. A helybéliek szerint az elmúlt két hétben súlyosbodott a helyzet, farkasok, medvék és vaddisznók is jártak az udvarokon fényes nappal, ennivaló után kutatva.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk