Australian Open: Babos bravúrral a második fordulóban


Babos Tímea két szettben legyőzte a tizedik helyen kiemelt amerikai Coco Vandeweghe-t az ausztrál nyílt teniszbajnokság hétfői nyitónapján. Az eredmény 7:6, 6:2.

A 24 éves magyar játékos – aki 51. a világranglistán – honlapja szerint hatodszor játszott egyesben az Australian Open főtábláján, s ezúttal igen nehéz feladat előtt állt. A háló túloldalán ugyanis a WTA-rangsorban 10., tavaly Melbourne-ben és a US Openen elődöntős, friss Fed Kupa-győztes Vandeweghe állt. Az esélyesebb amerikai játékos 2:2 után elnyerte Babos szerváját, amikor eleredt az eső, és behúzták a tetőt a Hisense Arenában. Majd Vandeweghe 4:2-re is vezetett, ám a magyar kiegyenlített, így jöhetett a szettet lezáró rövidítés. A tie-breakben Babos 3-2 után elvette ellenfele adogatását, majd elhúzott 6-3-ra, s végül újabb fogadóponttal nyerte a nyitó felvonást.

A második játszma már simábban alakult. A magyar teniszező stabilan és bátran játszott, a 26 éves Vandeweghe egyre nehezebben viselte a történéseket, a székbíró figyelmeztette is őt. Babost ezzel sem sikerült megzavarnia, aki bréklabdákat hárított, majd elnyerte riválisa adogatását, és 3:1 után újra brékelt. Hamarosan 5:1 állt az eredményjelzőn, ekkor a New York-i játékos még hozta a szerváját, de fogadóként már nem volt esélye. Babos kihasználta második mérkőzéslabdáját, így bejutott a legjobb 64 közé. A találkozó 1 óra 46 percig tartott.

A magyar játékos másodszor győzött le top 10-es riválist. Először 2014-ben a budapesti Fed Kupa-tornán nyert 1:6, 7:5, 6:3-ra az akkor szintén tizedik – jelenleg világelső – román Simona Halep ellen.

Babos a következő fordulóban a spanyol Carla Suarez Navarróval (39.) vagy a lengyel Magdalena Frechhel (163.) találkozik.


Egy román továbbjutó is van: Irina Camelia Begu három szettben, 3:6, 6:4, 8:6-ra legyőzte Jekatyerina Makarovát. Monica Niculescu viszont kiesett, miután 6:4, 7:5-re kikapott Mona Bartheltől.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk