Tömegbaleset a Dakar-ralin – 13 sérült, 3 válságos állapotban!


Tömegbaleset árnyékolta be a 2016-os Dakar-rali Buenos Aires-i prológját, amelyen egy kínai versenyző, Kuo Mei-ling a nézők közé sodródott Mini Cooperjével. A szervezők tájékoztatása szerint tizenhárman megsérültek, köztük öt gyerek.

A Telam argentin hírügynökség a szombati szerencsétlenséggel kapcsolatban azt közölte, hogy a sérültek közül három állapota válságos.

A baleset miatt a szervezők félbeszakították a prológot, amelyet az autósok között a holland Bernhard Ten Brinke (Toyota), a motorosoknál a spanyol Joan Barreda (Honda) és a portugál Ruben Faria (Husqvarna), a kvadosoknál pedig a chilei Ignacio Casale (Yamaha) nyert meg. Ez volt egyébiránt a 2005 óta az első év, amikor prológgal kezdődött a verseny.

Az idei Dakar-ralin 60 ország 556 versenyzője vesz részt, ez rekord. Először indulnak olyan világhírű ralisok, mint a francia Sébastien Loeb és a finn Mikko Hirvonen.

Az indulóknak 9300 kilométert kell megtenniük, túlnyomó részt Argentínában – egy etap lesz Bolíviában -, a gyorsasági szakaszok 4700-4800 kilométert tesznek ki, de a motorosok, quadosok, kamionosok és az autósok útvonala némileg eltér. A cél Rosario városában lesz január 16-án.

A Dakar-ralit először 2009-ben rendezték meg Dél-Amerikában.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk