Film maghiar a cărui acţiune se desfăşoară în Transilvania, distins cu două premii în Portugalia


Filmul maghiar “Valan – Valea îngerilor”, în regia lui Béla Bagota şi a cărui acţiune are loc în Transilvania, a câştigat două premii la prestigiosul festival internaţional de film de la Porto.

Juriul din cadrul celei de-a 40-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Fantasporto, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a acordat peliculei premiul pentru cea mai bună regie şi pentru cel mai bun scenariu. Distincţiile i-au fost înmânate regizorului Béla Bagota, care a fost prezent la eveniment, a transmis Institutul Naţional de Filme din Ungaria, agenţiei ungare de presă MTI.

Acţiunea din thrillerul psihologic se desfăşoară în oraşul minier Valan din Transilvania. Un poliţist care investighează un caz de trafic de persoane, la Braşov, este nevoit să se întoarcă în localitatea natală, unde apare suspiciunea că printre brazii acoperiţi de zăpadă a fost descoperit trupul neînsufleţit al surorii sale, dispărut cu mulţi ani în urmă.

Béla Bagota a absolvit Universitatea de Teatru şi Film în 2010, apoi a lucrat la numeroase producţii maghiare şi internaţionale de mare anvergură.

Primul său lung-metraj, “Valan – Valea îngerilor” a fost realizat cu sprijinul Institutului Naţional de Filme din Ungaria. În Ungaria, premiera filmului a avut loc în noiembrie anul trecut, iar cea internaţională, la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia. Publicul român a avut ocazia să vadă pelicula în luna februarie, la Cinema Elvira Popescu, în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Cultural Maghiar Balassi din Bucureşti.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk