Bejelentette győzelmét Soós Zoltán


Megköszönte a bizalmat Marosvásárhely újonnan megválasztott polgármestere. Soós Zoltán rendszerváltónak nevezte a választáson aratott győzelmet, és azt mondta: ez nem a magyarok sikere a románok felett, hanem a miénk, mindannyiunké, vásárhelyieké – a “keresztapák” felett!

“Ma győzött Vásárhely. Együtt győztünk, közösen – kezdte beszédét Soós Zoltán. – Azt ígértem, hogy minden marosvásárhelyi polgármestere leszek, a város minden lakóját képviselem, bármilyen nemzetiségű legyen is. Visszavettük a várost a keresztapáktól.

A mai napon lezártuk a Florea-rendszer 20 évét,

amely éppen 20 évvel tartott többet, mint amennyit szabadott volna. A vásárhelyiek ma ésszel és szívvel szavaztak. Hallod, Vásárhely? Győzött a változás!” – mondta.

A sikerhez vezető utat értékelve kijelentette: évszázados előítéleteket kellett lebontani, évszázados sebeket begyógyítani. “De Vásárhely megmutatta, hogy már nem ijed meg az uszítástól. A mai eredmény feladatot is ad mindenkinek, nekem és a pártoknak is. Az RMDSZ már letette voksát, az elmúlt 20 év intrikáiban nem érintett jelölteket nevesített a tanácsosi listáján.

Biztos vagyok benne, hogy a pártok megértették a választók üzenetét,

és stabil koalíciót építenek az eredményes munka érdekében” – tette hozzá.

Soós Zoltán felidézte, hogy annak idején a település leghíresebb polgármestere, Bernády György azt mondta, “ha bizalmat kapok, új várost építek önöknek”. “Én új várost nem ígérek, de új szemléletet igen. Jobbá és élhetőbbé kell tennünk a várost, versenyképességét növelni, munkahelyeket teremteni, csökkenteni a lemaradást a régió nagyvárosaival szemben.

20 éves lemaradást kell behozni!”

– hívta fel a figyelmet, majd kijelentette: “amit ma nyertünk, az nem pozíció, hanem a problémák megoldásának a felelőssége.”

“Ma győzött Vásárhely. Együtt győztünk. Köszönöm!” – zárta beszédét Marosvásárhely új polgármestere.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk