Elhunyt Maros megye volt prefektusa


Fotó: NEWS.RO.

Elhunyt hétfőn Mircea Dușa volt belügyi- és védelmi miniszter, Maros megye korábbi prefektusa.

“Sajnálattal tudatjuk, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt Hargita megyei elnöke, Mircea Dușa ma reggel elhunyt. Isten nyugosztalja” – áll az alakulat hétfőn reggeli üzenetében.

Mihai Fifor, aki ugyancsak betöltötte egy ideig a védelmi miniszteri tisztséget, azt írta a közösségi oldalán: “Mircea Dușa ma úgy döntött, hogy egy jobb világba távozik… Elvesztettünk egy barátot, egy megbízható bajtársat, egy társat, akit megtiszteltetés volt mellettünk tudni és akitől sokat tanultunk. Köszönök mindent, Mircea! Isten nyugtasson, kedves barátom!”.

A PSD elnöke szerint Mircea Dușa minden tisztségében “becsülettel és a közérdek tiszteletben tartásával tette a dolgát”.

“Nagy szomorúsággal értesültünk ma reggel Mircea Dușa szociáldemokrata kollégánk haláláról. Mircea Dușa valamennyi közjogi tisztségében – legyen az védelmi miniszteri, belügyminiszteri, a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszteri, prefektusi vagy parlamenti képviselői minőségében – becsülettel és a közérdek tiszteletben tartásával teljesítette kötelességét. Isten nyugtassa” – fogalmazott Marcel Ciolacu.

Mircea Dușa 1955. április 1-jén született a Hargita megyei Maroshévízen.

Volt védelmi miniszter, belügyminiszter, parlamenti kapcsolatokért felelős miniszter és parlamenti képviselő. Egy ideig a Maros megyei prefektusi tisztséget is betöltötte. Erről a funkcióról a 2019-es kormányváltáskor mondott le, december elején.

“Méltóságommal nem összeegyeztethető, hogy a kormánybiztosi funkcióban maradjak. Annyi pozíciót töltöttem be eddig a román közigazgatásban, hogy eljutottam arra a pontra, amikor már nem érdekelnek a titulusok. Nekem is van becsületem, nem lehetek demagóg. Olyan ember vagyok, akit az emberek tisztelnek, és nem lehetek ma ilyen, holnap pedig olyan. Úgy gondolom, hogy amikor kormányváltás van, ez a normális lépés” – indokolta akkor a döntését Mircea Dușa.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk