Elkezdődött a Maros-híd főjavítása az Egyesülés negyed felé vezető oldalon – FOTÓK


Marosvásárhelyen kedden elkezdődött a Maros-híd főjavítása az Egyesülés negyed felé vezető oldalon.

Miután tavaly nyáron megerősítették a folyó fölötti átkelét lehetővé tevő építmény városba bevezető oldalát, a másik felének a korszerűsítését erre a nyárra tervezték, az iskolai vakáció idejére. Tekintve azonban, hogy a koronavírus-járvány miatt a gépkocsiforgalom a minimálisra csökkent, ezért a Városházán időszerűnek látták már most nekikezdeni a munkának.

Emiatt keddtől egy sávos forgalomkorlátozás lépett érvénybe, a gépkocsiközlekedés fél sávon zajlik mindkét irányban.

A munkálatok csak a szükségállapot idején tartanak, annak zárultával felfüggesztik.

A felújítást napokkal ezelőtt a polgármesteri hivatal honlapján is beharangozták. A közleményt alább olvashatják.

Mivel a szükségállapot elrendelése következtében jelentősen csökkent a közúti és a gyalogos forgalom a Maros-híd környékén, a kivitelező céggel közösen döntés született a létesítmény főjavítási munkálatainak folytatásáról, a híd ugyanis kiemelt jelentőséggel bír a városközpont és az Unirii/Egyesülés lakónegyed, valamint a város környéki települések összeköttetésében.

Eszerint tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a jövő héttől kezdődően a munkálatok időtartama alatt a Maros-hídon a közúti forgalmat a tavaly felújított két sávra korlátozzák, menetirányonként egy-egy sávra.

Továbbá megjegyezzük, hogy a Maros-híd felújítási munkálatait csak a szükségállapot ideje alatt végezzük. A szükségállapot feloldását követően a forgalom a megszokott ütemben, 4 sávon zajlik majd.

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala
A bel- és külkapcsolati osztály

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk