Ilyen mínuszos hőmérsékletet ezen a télen még nem mértünk!


Mínusz 17 fokot mértek ma reggel Bodzafordulón, így ott volt a leghidegebb az országban. Ez volt egyben az idei tél eddigi legalacsonyabb hőmérséklete, derül ki a Kovászna megyei meteorológusok adataiból.

A legalacsonyabb hőmérsékleti értéket fél 8-kor mérték, egy órával később már három fokot enyhült a fagy. A következő éjszaka szintén ennyire fagyos lesz, ezt követően enyhül az időjárás.

A Kovászna megyei szakemberek szerint a fagyos időjárás hamarabb kezdődött, mint az előző években. Az elmúlt fél évszázad legalacsonyabb hőmérsékletét 2005. február 8-án mérték Kovászna megyében, akkor mínusz 35,8 Celsius-fok volt Bodzafordulón, ilyen alacsony hőmérsékleti értékre 1939 óta nem volt példa.

Fagyos volt az éjszaka Hargita megyében, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen mínusz 14 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet mára virradóra. A nagyszebeni meteorológiai intézet munkatársai szerint az utóbbi években nem volt ilyen hideg december 5-én. Egész Hargita megyében fagyos időjárás volt, a levegő hőmérséklete mínusz 10 fok alá csökkent. Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen mínusz 14 fokot mértek, Maroshévízen, Gyergyóalfaluban és a Bucsin-tetőn mínusz 13 fokot mutatott a hőmérő.

Marosvásárhelyen enyhébb volt a reggel, „csak“ mínusz 9 fokig csökkent a hőmérséklet.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk