Influenza: 2 halálos áldozat Maros megyében, 1 Hargita megyében


Három újabb áldozatot követelt az influenza a székelyföldi megyékben: két férfi a Maros megyei Gernyeszegen, illetve Segesváron, egy nő a Hargita megyei Csíkszeredában vesztette életét a megbetegedés következtében.

A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) szóvivője szerint nálunk a vírus AH1-es típusa okozta a két beteg halálát. Stelian Caraghiaur elmondta, egy 50 éves segesvári és egy 40 éves gernyeszegi férfi vesztette életét, azonban mindkettőjüknek volt más betegségük is. Három másik beteget is nyilvántartanak, ők jó egészségi állapotban vannak, B-típusú vírusos megbetegedésben szenvednek. A szóvivő szerint a szezonális betegségek aránya 25 százalékkal nőtt Maros megyében, egy hét alatt több mint 8.000 vírusos megbetegedést és tüdőgyulladást jegyeztek.

Csíkszeredában is van egy halálos áldozata a kórnak: egy krónikus betegségben szenvedő, 65 éves asszony influenzavírussal fertőződött, és valószínűleg későn fordult orvoshoz – tájékoztatott a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) járványtani szakembere. Dr. Cornelia Miron szerint az asszony több betegségben szenvedett, amelyek már korábban legyengítették a szervezetét. Egy másik nő ugyancsak megfertőződött a vírussal, annak javul az állapota.

A statisztikai adatok szerint a virózisok száma Hargita megyében is nő, ezért hogy megakadályozzák a légúti megbetegedések terjedését, a csíkszeredai kórházban tíz percre korlátozták a látogatások idejét, és egy beteghez csak egy látogató mehet be.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk