Két medvetámadás volt a múlt éjszaka Maros megyében


Két medvetámadás is történt a vasárnapra virradó éjszaka Maros megyében. Egy sertést és több kecskét pusztított el a nagyvad két, Koronka község és Backamadaras közötti farmon.

A környékbeli vadásztársaság illetékese, Vasile Silaghi szerint az egyik farmról egy sertést vitt el a medve. “Az emberek kiabáltak utána, de nem engedte el az állatot. Az erdőben találták meg később a tetemét, otthagyta, miután evett belőle” – mondta.

Egy másik farmon négy kecskét pusztított el a medve. Egyik közülük egy bakkecske volt, amelyet Franciaországból hoztak szaporításra, több mint 500 euróért vásárolta a gazda. További két kecskét nem találnak. “Elvitte és elrejtette őket az erdőben. Valószínűleg elásta valahol, mert a medve általában elrejti a húst, miután eszik belőle” – tette hozzá Silaghi, aki szerint lehetséges, hogy ugyanaz a medve tett kárt mindkét farmon, mert ezek mindössze 200-300 méterre vannak egymástól.

Vasile Silaghi azt is elmondta, hogy a Marosvásárhellyel és egymással egyaránt szomszédos Koronka és Jedd térségében 15-20 medve él, ami – tekintetve véve, hogy viszonylag kis kiterjedésű területről van szó – nagyon sok.

AGERPRES | Képünk illusztráció

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk