Kijárási korlátozás. Már csak ma fellebbezhetünk a bírságok ellen


A mai az utolsó nap, amikor még lehet fellebbezni a szükségállapotban kapott bírságok ellen, hívja fel a figyelmet a korona.rmdsz.ro.

Mint ismert, az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította a szükségállapotban a kijárási tilalom megszegéséért kirótt bírságokat. A fellebbezéseket azoknál a bíróságoknál kell benyújtani, amelyek hatáskörében az érintett személyeket megbírságolták. A fellebbezést lehet postán, faxon, e-mailen küldeni a biróságra (csatolva a szkennelt személyi igazolvány másolat, a büntetést, és a kifizetést igazoló dokumentumot, ha ez megtörtént), de a szükségállapot lejárta után személyesen is le kell tenni ezeket.

Az Alkotmánybíróság határozata alapján a bíróságnak el kell törölnie a bírságot igazoló jegyzőkönyveket. Akik már kifizették a büntetést, visszakövetelhetik a pénzüket az államtól azzal a feltétellel, hogy nekik is panaszt kell benyújtaniuk a bírósághoz.

A szükségállapot ideje alatt mintegy 300 ezer személyt bírságoltak meg összesen 130 millió euró értékben, áll a korona.rmdsz.ro összefoglalójában.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk