Kjárási korlátozás. Raed Arafat a május 15-e után várható változásokról


Nálunk is kötelezővé válhat a védőmaszk viselése a zárt, nyilvános helyeken, például a tömegközlekedésben és az üzletekben, ismertette Raed Arafat belügyi államtitkár a május 15-étől várható új szabályokat. Mint ismert, ettől az időponttól enyhítenek a román hatóságok a kijárási korlátozásokon.

Raed Arafat elmondta: a szükségállapot megszűntével a tömegközlekedési járművek sofőrjei várhatóan nem engedik majd felszállni a járműre a védőmaszk nélküli utasokat. Nem valószínű ugyanakkor, hogy a bevásárlóközpontok egyhamar megnyithatnak, tette hozzá.

A munkavégzést illetően ajánlott intézkedésként említette az illetékes a dolgozók testhőmérséklet-mérését, továbbá hogy lehetőség szerint továbbra is távmunkában foglalkoztassák, akit lehet, illetve ha ez elkerülhetetlen, akkor kérik, hogy az egymást követő váltások egymástól eltérő időpontokban távozzanak, illetve érkezzenek a munkavégzés helyszínére.

Hasonló módon az iskolákban és óvodákban sem azonos időpontban lenne a tanórák közötti szünet. Ezzel elkerülnék, hogy sok gyerek egyidőben tartózkodjon az udvaron, mondta még az illetékes.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk