Koronavírus. Helyzetjelentés Maros megyéből


Koronavírus-fertőzésre utaló jelekkel 30 személyt kezelnek a marosvásárhelyi járványkórházában. A legutóbbi hivatalos jelentés szerint Maros megyében 3711 személy van otthoni elkülönítésben, 141 személy intézményesített karanténba várja a 14 nap elteltét. A prefektúra legutóbbi tájékoztatója szerint az előző 24 órában 10 személy számára ért véget az ottohni, és 20 személy számára az intézményes karantén, jelentette a Rádió Gaga.

Maros megyében a hat ellenőrzött üzletből kettőt büntettek meg összesen 2 600 lejre, mert nem tartották be a fertőzés terjedésének lelassítására hozott intézkedéseket, és nem fertőtlenítettek megfelelő módon.

Az utolsó dortmundi repülőgépjárattal 26 utas érkezett, közülük 14-en voltak Maros megyeiek, ők intézményes karanténba vonultak. Ez volt az utolsó járat, amely a marosvásárhelyi reptéren landolt, meghatározatlan időre minden repülőjáratot beszüntettek.

Szintén a legutóbbi összesítés szerint a 3-as számú katonai rendelettel szerda déltől szigorított kijárási korlátozás bevezetése után Maros megyébe összesen 900 járművet állítottak meg és 1300 személyt igazoltattak vizsgálva, hogy rendelkezik-e munkahelyi igazolvánnyal vagy saját felelősségre írt nyilatkozattal. 135 esetben büntettek összesen 170 ezer lejjel.

Újabb Maros megyei adatokat pénteken kora délutánra ígér a prefektúra.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk