Koronavírus. Hirtelen megugrott a halálesetek száma Maros megyében


Maros megyében három újabb koronavírus-fertőzött elhalálozását idézte a Maros megyei prefektúra vasárnap késő esti közleményét hétfőn a Rádió GaGa. Ezzel 23-ra nőtt az itt regisztrált halálesetek száma.

Ezúttal egy 35 éves és egy 47 éves nő, valamint egy 30 éves fiatalember hunyt el. A férfi túlsúlyos volt, a 47 éves nő magas vérnyomásos és szívbeteg, a 35 éves nőhöz hasonlóan, aki ráadásul cukorbetegségben is szenvedett.

A megye 20. halálesetét is a hétvégén jelentették be: a prefektúra szombati közleménye szerint egy 64 éves férfiról április 11-én derült ki, hogy koronavírussal fertőződött meg, április 17-én hunyt el, több betegségben szenvedett.

Először 20 százalék fölött a gyógyultak aránya

Még mindig növekedőben van a koronavírus-fertőzések száma Romániában, azonban ‘ez a növekedés lassú’, és a Suceava megyeihez hasonló gócok is ‘kezdenek megszűnni’, idézte vasárnap az egészségügyi minisztert az AGERPRES.

‘Míg a múlt hét elején 50 új esetünk volt naponta, pénteken csak 20 volt’

– mondta el Nelu Tătaru az Antena 3 csatornán.

Közben ugyanakkor húsz százalék fölé emelkedett a gyógyultnak nyilvánított, koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak aránya, és először haladta meg a kétszázat a kórházat gyógyultan elhagyók száma 24 óra leforgása alatt – adott jelentést a stratégiai kommunikációs törzs.

Az egészségügyi miniszter hangsúlyozta, lakhelyi elszigetelés révén a betegség nagyon kis gócokban, családokon belül terjedt csak, és elmaradt a gyors terjedés a helyi közösségekben.

A tetőzés 10-12 ezer esetnél lesz,

mondta a miniszter. Rámutatott, hogy van egy fokozatos, de nem exponenciális növekedés, ami reményeik szerint 7-10 nap múlva megáll, ott tetőzik, és onnan lassan csökkeni kezd majd az új esetek száma.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk