Koronavírus. Kijelölték az oltáskampány Maros megyei helyszíneit


Maros megyében 7 kórházban oltják be koronavírus-fertőzés ellen az egészségügyi személyzetet, valamint a szociális ellátásban dolgozókat, döntöttek szerdán a prefektúra és a járványügyi hatóságok képviselőinek ülésén.

Marosvásárhelyen két helyszínen, Szászrégenben, Szovátán, Segesváron, Marosludason és Dicsőszentmártonban pedig további egy-egy intézményben kapják meg a vakcinát az érintettek.

Második körben 18 további központot alakítanak ki a helyi önkormányzatok segítségével, ahol a leginkább veszélyeztetett embereket, valamint a kulcsfontosságú iparágakban dolgozókat oltják be. A megyeszékhelyen négy ilyen helyszínt jelölnek ki, Szászrégenben kettőt, illetve egyet-egyet Szovátán, Segesváron, Marosludason, Dicsőszentmártonban, Marosszentgyörgyön, Marosszentkirályon, Nyárádszeredában, Nyárádtőn, Nagysármáson és Dédán.

Maros megyében két mobilegységet is kialakítanak, amelyekben olyanok kaphatják meg a védőoltást, akik helyváltoztatásra képtelenek vagy nehezen megközelíthető vidéken laknak.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk