Koronavírus. Mától eltakart arccal utazunk a budapesti tömegközlekedés járatain


Mától csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra.

A rendelkezés betartásának elősegítése érdekében, illetve azért, hogy minden utas biztonságban érezhesse magát a tömegközlekedési járatokon, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak.

Budapest, 2020. április 27. Védõmaszkot viselõ utas száll fel egy buszra a Keleti pályaudvar elõtt 2020. április 27-én. Ettõl a naptól csak sállal, kendõvel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fõvárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elõsegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fõpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak. MTI/Balogh Zoltán

A fővárosi operatív törzs korábbi döntése értelmében a közösségi közlekedés járatai mellett mától a budapesti üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező az arc eltakarása.

Budapest, 2020. április 27. Textilmaszkot osztanak az utasoknak a Nyugati téri aluljáróban 2020. április 27-én. Ettõl a naptól csak sállal, kendõvel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fõvárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elõsegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fõpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak. MTI/Balogh Zoltán

A rendelkezés a 6 éven aluli utasokon kívül nem vonatkozik például azokra a járművezetőkre sem a közösségi közlekedésben, akik meg tudják tartani az utasoktól való legalább kétméteres távolságot, illetve akiket a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszköz választ el az utasoktól.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk