Medvetámadás a Székelyföldön, óriási a kár!


Képünk illusztráció.

Egy medve 42 juhot ölt meg vasárnap este a Siménfalvához tartozó Nagykadács egyik gazdaságában – tájékoztatott a Hargita Megyei Tanács sajtóirodája.

Az iroda vasárnap esti közleménye szerint a medvetámadás a gazdaság egyik épülete mögött, a lakott területtől mintegy 50 méterre történt.

Borboly Csaba megyei tanácselnök szerint a gazdát ért kár óriási, a 42 elpusztult juh és bárány mellett több állat megsérült.

Borboly leszögezte, hogy a medvetámadások kérdése messze nincs megoldva Hargita megyében, további erőfeszítéseket kell tenni, és a központi és az európai döntéshozóknak is felelősségteljes hozzáállással kell kezelniük a dolgot.

A Facebookra feltöltött videóanyagban Borboly azt mondja, hogy a medvekérdés megoldására hozott törvény ‘nem tökéletes’, és a helyi polgármesterek félnek alkalmazni a veszélyes állatok kilövésének lehetőségét, amit a jogszabály biztosított számukra.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség a szombatról vasárnapra virradó éjszaka RO-ALERT üzenetben figyelmeztette a lakosságot egy medve jelenlétére Nagykadácson.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk