Megtartotta első sajtótájékoztatóját Soós Zoltán


Marosvásárhely új polgármestere üzent a Városháza alkalmazottainak, akiket azzal riogatnak, hogy beiktatása után bosszúállásba kezd.

Marosvásárhely új polgármestere a Városháza működésének átvilágítását nevezte első és legfontosabb feladatának. Soós Zoltán szerda délelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta: külső szakértői csoportot kér fel, hogy mérjék fel a város vagyoni és gazdasági helyzetét.

„Látnunk kell, milyen munkaközösséggel, szakemberekkel rendelkezünk,

tudnunk kell, honnan indulunk,

hogy a város a nemzetközileg elfogadott mérőszámok szerint hol áll. Mindezidáig teljes volt a sötétség ebben a tekintetben. El akarjuk kerülni, hogy a következő négy évben újabb és újabb rendezetlen ügyek kerüljenek felszínre“ – mondta.

Kérdésre válaszolva kijelentette:

mintegy 50 millió lejre tehető a polgármesteri hivatal távozó vezetése által hátrahagyott, kifizetetlen számlák értéke.

A Városháza alkalmazottainak, akiket azzal riogatnak, hogy beiktatott polgármesterként bosszúállásba kezd, azt üzente: azokat a vezetőket, akik így gondolkodtak, vasárnap eltávolították. Emlékeztetett: vasárnap éjjel azt mondta, hogy új várost nem ígérhet, de új szemléletet igen, ebben pedig

politikai leszámolásnak helye nincs.

„Aki dolgozik, ellátja feladatát, annak nincs amitől tartania. Hatékonyság, átláthatóság, határidő – ezek lesznek a legfontosabb kulcsszavak a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal működésében“ – mondta Soós Zoltán szerda délelőtti sajtótjákékoztatóján.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk