Mikor lesz az érettségi és a képességvizsga? Az oktatási miniszter bejelentése


Az oktatási miniszter ismertette, mikor tartják az idei érettségi vizsgát, valamint a képességvizsgát, miután Klaus Iohannis elnök bejelentette, hogy az iskolák ebben a tanévben már nem nyitnak ki. Monica Anisie arról is nyilatkozott, hogyan zárják le a diákokat, és mikor pótolják be azt a tananyagot, amelyet idén már nem tudnak leadni.

A nyolcadikosok képességvizsgája június 15-én, a tizenkettedikesek és tizenharmadikosok érettségije pedig június 22-én kezdődik

– jelentette be hétfői sajtóértekezletén Monica Anisie oktatási miniszter. Felhívta a figyelmet, hogy a rendkívüli helyzet miatt előállt változásra:

az érettségi az írásbeli tesztekkel kezdődik, és csak ezt követően lesz a szóbelizés.

A tudásfelmérőket az oktatási minisztérium korábban kiadott programja alapján kell megtartani, amely azonban csak az első félévben leadott tananyagot tartalmazza. A vizsgákra legfeljebb 10 tanuló ülhet be ugyanabba az osztályterembe, a távolságtartási kötelezettség maradt – tette hozzá a miniszter.

A lezárásokkal kapcsolatban:

a tanulmányi átlagot minimum két jegyből számítják ki, a dolgozatírások elmaradnak.

A különleges helyzetekről, például ha egy diáknak nincs meg a két osztályzata, a tanügyminisztérium külön rendelkezik’ – idézte Monica Anisiét az Agerpres.

Az idén le nem adott tananyagot ugyanakkor a következő tanévben pótolják be – tette hozzá.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk