Sokan nem örülnek majd ennek az időjárás-előrejelzésnek


Az ország nagy részén marad a többnyire hideg idő, havazásra az előttünk álló három napon, illetve január 25-e után kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) két hétre szóló előrejelzéséből.

Eszerint Erdélyben az előttünk álló héten éjszaka és reggelente még kitart a fagy. A legmagasabb hőmérsékleti értékek -5 és -2, a legalacsonyabbak -16 és -10 Celsius-fok között alakulnak. A következő héten valamelyest enyhül az idő, a nappali csúcsértékek -2 és +2 Celsius-fok között változnak, és éjszaka is csak -8, -4 fokig hűl le a levegő. Számottevő havazás csak a január 25-e utáni napokban várható, addig csak elszórt hószállingózásra lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén is kitart a hideg idő az előttünk álló héten, január 19-én és 20-án reggel faggyal kell számolni. A nappali csúcshőmérséklet -3 és -1 Celsius-fok körül alakul, éjszaka -12, -8 fok várható. A következő hétre enyhe felmelegedést jósolnak ezekre a térségekre is, nappal 0 és 6 Celsius-fok, éjszaka pedig -6 és -1 fok között alakul a hőmérséklet. Havazás az elkövetkező három napon, illetve 25-e és 29-e között várható.

Máramarosban -5 és -2 Celsius fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka -16 és -10 fok közötti értékek várhatók ezen a héten. A következő héten ebben a régióban is enyhül az idő, a nappali hőmérséklet -2 és +2 fok, az éjszakai -8 és -4 fok között alakul. Havazás csak január 25-e után valószínű – derül ki az ANM két hétre szóló előrejelzéséből.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk