Tizenegy birkát elpusztított a medve egy ház udvarán


Tizenegy birkát megölt a hétfőről keddre virradó éjszaka egy nőstény medve Gyergyóvasláb község egyik, vonatállomáshoz közeli házának udvarán.

Mihai Dumitru Tinca, a község polgármestere az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a háztáji gazdaságban levő összes birkát megölte a medve, a gazda pedig csak reggel vette észre a kárt, mivel éjszaka nem volt otthon.

A helyszínre kihívták a község állatorvosát és egy vadászt, akik a frissen hullott hóban hagyott nyomokból azt következtették ki, hogy egy anyamedve és két bocsa járt az udvaron, és több gazdaságba is megpróbáltak behatolni a településen.

A megölt juhok tulajdonosa azt mondta, még van 16 birkája az esztenán, amelyeket haza kellene hoznia, de fél, hogy a medve visszatér.

Az elöljáró szerint ez az első eset a községben, amikor állatokat öltek a nagyvadak, viszont a medvék már régóta bejárnak a településre, bementek a házak udvaraiba, kertjeibe megdézsmálni a gyümölcstermést, vagy a kutyáknak és macskáknak kitett eledelt.

‘Hat-hét éve így megy nálunk, az emberek panaszkodnak, mivel nem tudják mivel elriasztani a medvéket, amelyek már hibernálni sem vonulnak el, és bejárnak élelmet keresni’ – nyilatkozta Mihai Dumitru Tinca.

AGERPRES | Képünk illusztráció

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk