Újabb díjat kapott Marosszentgyörgy


Ismét kitüntették Bukarestben a marosszentgyörgyi Önkormányzatot a művelődési tevékenység támogatásáért tett erőfeszítéseiért.

Ezen a héten zajlott a román fővárosban a Romániai Községek Egyesületének közgyűlése amelyen több mint 500 községi polgármester, a román miniszterelnök, a szenátus és a képviselőház elnöke, miniszterek és államtitkárok vettek részt.

E rendezvény keretében 11 hazai polgármestert tüntettek ki a különböző területen kifejtett jeles tevékenységéért, köztük Marosszentgyörgy polgármesterét Sófalvi Szabolcsot is. Megyénk legnagyobb községének előljárója a híres román népdalénekesről elnevezett “Nicolae Sabău” érdemoklevelet és kitüntetést kapta meg a művelődési élet lelkes támogatásáért és a hagyományőrzésért. A Román Parlament épületében szervezett ünnepségen a jeles kitüntetést személyesen Nicolae Sabău, az immár 88-ik életévében járó román népdalénekes adta át Sófalvi Szabolcs polgármesternek aki románul és magyarul is megköszönte az elismerést és a marosszentgyörgyi aktív közösségnek ajánlotta fel a kitüntetést.

Marosszentgyörgy községet tavaly Románia kulturális faluja címmel is kitüntették az ottani példás multikulturális tevékenysége miatt múlt héten pedig a helyi érdekeltségű turisztikai település státuszt is kiharcolta magának.

közlemény

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk