Újabb román kórházi katasztrófa, halottak


Meghalt pénteken reggel két nagyon súlyos állapotban lévő beteg a Târgu Cărbuneşti-i kórház intenzív osztályán ápolt páciensek közül.

Folyamatban van annak kivizsgálása, hogy az egészségügyi intézmény oxigénellátó rendszerének meghibásodása okozta-e a halálukat – közölte a Gorj megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője. Florin Chisim elmondta, hogy a kórház vezetői szerint

“az elhunyt betegek pillanatra sem maradtak oxigén nélkül”.

A Târgu Cărbuneşti-i kórház oxigénellátó rendszere pénteken reggel műszaki hiba miatt leállt, ezért a páciensek egy részét mentőautókkal más kórházakba szállítják.

Florin Chisim tájékoztatása szerint vörös jelzésű akcióterv lépett hatályba, a kórház segítséget kért az oxigénellátó rendszerrel rendelkező környező egészségügyi intézményektől.

“Támogatást várnak a szomszédos megyéktől is”

– tette hozzá a szóvivő.

A Târgu Cărbuneşti-i kórház intenzív osztályán 15 koronavírusos beteget ápolnak. Az oxigénellátó rendszer meghibásodásának oka egyelőre ismeretlen.

Az ISU két mentőautót négy, oxigénpalackokkal felszerelt SMURD-autót küldött a helyszínre, de már úton vannak mentőautók más megyékből is, összesen 67 oxigénpalackkal.

  • Agerpres
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk