Viharos időjárás-figyelmeztetés!


Maros megyében is érvényes viharriasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Ez 32 megyére érvényes csütörtök reggelig, péntek estig pedig rossz időre vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben az ország szinte egész területén.

Kovászna megyében várható a legnagyobb vihar, itt szerdán 13-14 óra között másodfokú riasztás érvényes Zágonban, Zabolán, Csernátonban, Szentkatolnán, Nagyborosnyón, Rétyen, Barátoson, Maksán, Nagypatakon és Dálnokon. Jégeső is lehet, a lehulló csapadék mennyisége pedig eléri a 35-45 litert négyzetméterenként.

A meteorológusok szerint szerda déltől csütörtök 10 óráig a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Erdélyben, Olténiában, Munteniában és Moldvában, valamint a hegyvidéki térségekben a fokozott légköri instabilitás miatt viharra, záporokra, helyenként jégesőre kell számítani.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-30, elszórtan a 40-60 litert négyzetméterenként.

Ugyanakkor péntek 23 óráig rossz időre vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben az ország nagy részén. Záporokra, felhőszakadásra, villámlásra, megerősödő szélre lehet számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 15-35 litert négyzetméterenként. A légköri instabilitás a hét végéig kitart – jegyzi még meg figyelmeztetésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk