Visszatérhet Marosvásárhelyre Raed Arafat


Az Országos Vészhelyzeti Felügyelet vezetője ugyan egyértelművé tette, hogy nem szándékozik lemondani a személyét ért támadások hatására, azonban azt is kijelentette, hogy ha meneszteni akarják, azonnal távozik.

„Van, hová mennem“

– idézte a Mediafax hírügynökség Raed Arafatot, akinek amiatt követelik a távozását, hogy az államelnök-választási kampány idején nyilvánosságra került egy hatósági felvétel a Colectiv-tűzvész idejéről, amelyből kiderült, hogy a helyszínre vezényelt karhatalmi személyzet fejetlenül cselekedett.

Az egyelőre nem egyértelmű, hogy a felvétel létezéséről tudott-e az intézmény vezetője, és eltitkolta, avagy nem volt róla tudomása, amint állította. Erről nem is volt hajlandó nyilatkozni a kampány idején arra hivatkozva, hogy befolyásolhatja a választás kimenetelét.

„Menesszenek, ha akarnak“

– idézte a Mediafax hírügynökség Raed Arafatot, aki elmondta, minden bizonnyal azonnal visszatérne Marosvásárhelyre, ha ez megtörténne, a továbbiakban pedig előfordulhat, hogy külföldre távozik, és ott folytatja pályafutását.

„Van elég lehetőség másutt, ahol nem tartanak idősnek, és meggyőződésem, hogy abban a pillanatban, amikor azt mondom, hogy szabad vagyok, újabbakkal is megkeresnek“

– mondta az orvos.

Mint ismert, Marcel Vela belügyminiszter az utóbbi napokban többször is kijelentette, amint elkészül a jelentés a szóban forgó filmről, annak alapán dönt róla, hogy Raed Arafat maradhat-e az Országos Vészhelyzeti Felügyelet élén.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk