Autópálya-építés: Fontos bejelentést tett a miniszterelnök


Sorin Grindeanu miniszterelnök felszólította az autópályákat építő vállalkozások figyelmét, hogy váltsanak ritmust, és figyelmeztette őket, hogy amennyiben nem tartják be a határidőket, a kormány a szállításügyi minisztériumon és a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalaton (CNAIR) keresztül behajtja rajtuk a késedelmi díjakat.

“Cuc miniszter az elmúlt hetekben megnézte, hogy miként haladnak a munkálatok az autópályák különböző szakaszain. Felkérem az építőket, hogy váltsanak ritmust, és változtassanak a kivitelezésekhez való hozzáállásukon. Biztosak lehetnek abban – ha eddig nem győződtek meg róla -, hogy a minisztérium és a CNAIR is másképpen áll a dolgokhoz, mint eddig. Ha az elmúlt években hozzászoktak egy bizonyos munkamódszerhez, most ezen változtatniuk kellene” – nyilatkozta a kormányfő a szállítási miniszterrel és a CNAIR vezetőjével tartott találkozót követően.

A kormányfő hozzátette, követni fogják a már elkezdett kivitelezéseket, és felszólította az építő vállalatokat, “jól jegyezzék meg, hogy be kell tartaniuk a szerződésben vállaltakat”.

Grindeanu hozzátette, a lehető legszigorúbban fognak fellépni azon vállalatokkal szemben, amelyek nem tartják be a szerződésben vállaltakat. A miniszterelnök szerint nem az a kormány célja, hogy továbbra is táblákra rajzolják a terveket, hanem az, hogy az országnak használható infrastruktúrája legyen, akár autópályákról, akár körgyűrűkről van szó.

A miniszterelnök elmondta, hetente fog a szállításügyi miniszterrel egyeztetni, hogy követni tudják a fontosabb beruházások megvalósításának ütemét.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk