Igen fontos bejelentést tett Marosvásárhelyen a miniszter


Fotó: Zi de zi


Románia is vizsgálatot indított a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét illetően – jelentette be pénteken Petre Daea román mezőgazdasági miniszter.

A tárcavezető egy marosvásárhelyi sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy felállítottak egy munkabizottságot, amelyben a minisztérium, az élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi hatóság, valamint a fogyasztóvédelem szakemberei kaptak helyet.

A testület feladata megvizsgálni, hogy van-e eltérés a nagy nemzetközi cégek által Nyugat-Európában és Romániában forgalmazott termékek összetétele és minősége között. Pénteken tárgyaltak a többi hatósággal a vizsgálati módszerről.

Kiemelte: a román hatóságoknak kiegyensúlyozottságról kell bizonyságot tenniük a nyilatkozatokban, és oda kell figyelniük arra, mi történik a piacon. Amennyiben kifogásolható eseteket találnak, közölni fogják a közvéleménnyel – tette hozzá.

Szlovákiában a közelmúltban hozták nyilvánosságra azoknak a laboratóriumi teszteknek az eredményét, amelyek megállapították: a nemzetközi üzletláncok által Szlovákiában, illetve Ausztriában forgalmazott azonos élelmiszertermékek minősége Ausztriában jobb volt, mint Szlovákiában. Hasonló megállapításra jutottak a magyar és lengyel hatóságok is. A szlovák miniszterelnök jelezte, összehívják a visegrádi országok vezetőit, hogy közösen foglaljanak állást az ügyben.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk