Kovászna megye mint turisztikai célpont: 14 bukaresti utazási ügynök tesztelte Háromszék idegenforgalmi létesítményeit


A bukaresti újságírók és bloggerek tájékoztatása céljából szervezett kirándulások és a hazai sajtóban, tévében és rádióban, valamint az online környezetben megjelenő beszámolók folytatásaképpen a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a hétvégén információs kirándulást szervezett, az utolsót ebben az évben, a legfontosabb bukaresti utazási és rendezvényszervező ügynökségek számára.

A legfontosabb társaságok – amelyek külföldi turistákat hoznak Romániába (incoming) és amelyek Romániát idegenforgalmi célpontként népszerűsítik a belföldi turisták körében (belföldi idegenforgalom), vagy amelyek testületek számára szerveznek nagyszabású rendezvényeket – képviseletében 14 utazási ügynök látogatott el péntektől vasárnapig a kúriák földjére. Az ügynökök számára a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület által összeállított programban a legfontosabb idegenforgalmi célpontok, szálláshelyek, valamint olyan tevékenységek is szerepeltek, amelyek Kovászna megye számára egyediséget kölcsönöznek. Ugyanakkor találkozókat szerveztek az információs kirándulásra meghívott ügynökök, a helyi hatóságok és a helyi idegenforgalmi létesítmények képviselőinek részvételével.

„Örömünkre szolgál, hogy a 2016-os évet egy utolsó népszerűsítő intézkedéssel zárjuk, amelynek az a szerepe, hogy az utóbbi évben elért rendkívüli láthatóságot és figyelemkeltő bemutatkozást az értékesítési területre terelje, és hogy előmozdítsa a tárgyalásokat azokkal a turisztikai ügynökségekkel és társaságokkal, amelyek turistákat hoznak Románia számos részébe. A visszajelzés kitűnő, és reméljük, hogy az eredmény is rövid időn belül megmutatkozik” – jelentette ki Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Cornelia Ştefănescu, a Happy Tour munkatársa a következő nyilatkozatot tette: „Köszönet a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Travel Focus Egyesület munkatársainak, amiért meghívtak erre az információs kirándulásra és azért a hozzáállásért, amellyel azt megszervezték, valamint a velünk töltött időért. Különleges élményben volt részem ezen a hétvégén. Nem gondoltam, hogy annyi melegségben és nyitottságban lesz részem, és hogy olyan sok csodálatos helyet fogok látni. Három nap alatt Kovászna megyében kúriákban, természetben, kalandban, wellnessben, hagyományokban, kézművességben és ugyanakkor csendben volt részem. A legjobban azok az emberek tetszettek, akiket megismertem, és akik arra törekednek, hogy megőrizzék a térség eredetiségét, legtöbbször saját erőből. A vakációban szívesen visszatérek, hogy meglátogassam a vidéket, és tiszta szívből fogom ajánlani ugyanezt barátaimnak és ügyfeleimnek.”

Élményeivel kapcsolatban Sabrina Stasencu blogger (Nova Travel, az Eurolines – TUI TravelCenter csoport tagja) a következőket mondja: „Először is köszönjük a meghívást és a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen az információs kiránduláson Kovászna megyében. Bevallom, kellemes meglepetés volt számunkra, hogy különleges helyeket láthattunk, vendégszerető és mosolygós emberekkel találkozhattunk, akik örültek nekünk, érdekes és építő jellegű beszélgetéseken vettünk részt, és értékes információk birtokában távoztunk onnan. A program már az első pillanattól kezdve elnyerte tetszésünket, rendkívül sokrétűnek és vonzónak találtuk, megragadta minden figyelmünket és sok mindent tanultunk: a kürtőskalács feltekerésétől a kenyérsütésig. Részt vettünk a málnásfürdői gyógyvizek palackozásában és láthattuk miként élnek tovább ősi mesterségek egy ügyes olaszteleki kovács keze alatt. Örömmel tapasztaltuk, hogy maga a megye még mindig őrzi a hagyományokat és szokásokat. Örömmel jutott tudomásunkra, hogy a megyében mintegy 160 kúria található és mindegyikhez elbűvölő történetek fűződnek. Ezek közül csak négyet volt alkalmunk személyesen megismerni, mégpedig: Gróf Kálnoky vendégházait Miklósváron, az olaszteleki Daniel Kastély-Szállót, a zabolai Mikes-birtokot és a maksai Benke-kúriát. Összegezve: páratlan élmény volt, ami alkalmat teremtett arra, hogy együtt legyünk a térség lakosaival, megnyitotta előttünk Székelyföld kapuit, és mindenképpen meggyőződhettünk arról, hogy Kovászna megye hatalmas turisztikai pontenciállal rendelkezik, amelyet teljes egészében ki kell aknázni.”

Kovászna Megye Tanácsa
Sajtóiroda

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk