Különös anomália. Drágább a használt Dacia Sandero, mint az új!


A félvezetők válsága, amely rendkívül érzékenyen érinti az autógyártást, különös anomáliát okoz az európai piacon. Így miután több országban is késnek a szállítások, az Egyesült Királyságban egy még furcsább jelenség bukkant fel. Pontosabban, a használt piacon eladott régi Sandero többe került, mint az új!

A Dacia Sandero majdnem egy évtizede a legolcsóbb új autó az Egyesült Királyságban, de a chipválság most lehetőséget ad az ilyen modellek tulajdonosainak, hogy néhány hónappal azután, hogy megvásárolták, most hatalmas összegért eladják gépkocsijukat. Így például egy 16.093 kilométert futott, 2021-ben gyártott, használt Sandero átlagosan csaknem 11.700 fontért kel el, vagyis körülbelül 1900 fonttal magasabb áron, mint amennyiért az újat árulják! – hívta fel a figyelmet a The Telegraph.

A brit lap által idézett piaci szakértők szerint a használt autók árának emelkedése a járvány miatt kialakult chipválság és az ellátási lánc megszakadásának „járulékos vesztesége”, a márkaképviseletek ugyanis nem tudtak megfelelő számú új autót raktáron tartani. Az egyik autókereskedő képviselője brit újságírói kérdésre elmondta, hogy egyedülálló jelenségnek vagyunk szemtanúi.

„Harminc éve vagyunk a szakmában, de ilyent még nem, és nem is hiszem, hogy valamikor újra látni fogunk“

– mondta a használt autók áremelkedési hullámáról.

A jelenség amúgy nem csak a Dacia Sandero, hanem a Range Rover vagy a Tesla esetében is tetten érhető.

Bár a krízis kisebb mértékben érinti a kevésbé bonyolult elektronikai rendszerekkel felszerelt Daciát, mint nevesebb társait, a román gyártó is később tesz eleget a megrendeléseknek a félvezetők globális válsága miatt. Így azoknak az ügyfeleknek, akik 2021 novemberében rendeltek a mioveni-i üzem logója alatt gyártott autót, legalább 2022 áprilisáig várniuk kell. Pontosabban: ha most jelentjük be igényünket egy Sandero modellre, leghamarabb a jövő év negyedik hónapjában ülhetünk ele. A Dacia Spring elektromos modell esetében ugyancsak áprilist említik mint átadási határidőt, de mivel a Kínából rendelt alkatrészek tengeri szállításában késések tapasztalhatóak, emiatt bizonytalan, hogy azt tartani tudják-e.

Ennél is többet kell várakozniuk azoknak, akiknek a Dusterre esik a választásuk: ők leghamarabb 2022 májusában kaphatják meg új autójukat.

  • Fotó: Dacia
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk