Lezuhant egy kisrepülőgép Horvátországban – 3 ember meghalt


Lezuhant egy holland jelzésű kisrepülőgép Horvátország északnyugati részén, a Dinári-hegység egyik hegyláncán, a balesetben három ember halt meg – közölte a károlyvárosi (Karlovac) rendőrség vasárnap.

Az eset még szombaton történt, de a nehéz terepviszonyok miatt a mentőegységek csak nehezen tudták megközelíteni a baleset helyszínét. Hivatalos információkat ezért csak vasárnap közöltek a hatóságok.

Danko Petrin légvédelmi vizsgálatvezető elmondta: a repülőgép összeroncsolódott a földbe csapódás következtében, majd kigyulladt és teljesen kiégett. A pilóta és a két utas a helyszínen életét vesztette.

“Még várjuk, hogy légiforgalmi irányítás a rendelkezésünkre bocsássa a radaradatokat és a felvételeket a pilótával folytatott beszélgetésről” – hangsúlyozta. Hozzátette: csak ezután kaphatnak teljes képet arról, illetve választ arra a kérdésre, hogy mi, és miért történ valójában.

Elutasította azokat a feltételezéseket, hogy a szerencsétlenség oka a rossz időjárás volt. A rossz időjárási viszonyok nem jelentik automatikusan, hogy amiatt zuhant le a gép – mutatott rá.

Petrin megerősítette, hogy egy holland jelzésű Cirrus 20 típusú kisrepülőgépről van szó, amelyen a repülési terv szerint három holland állampolgár tartózkodott.

A boncolás választ ad majd mindhárom áldozatok kilétére, haláluk pontos idejére és okára – húzta alá.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk