Változásokat akar: Trump Twitteren ugrott neki a németeknek


Donald Trump amerikai elnök kedden ismét bírálta Németországot az Egyesült Államokkal fennálló külkereskedelmi többletéért, valamint védelmi ráfordításainak szerinte alacsony mértéke miatt.

Erre Angela Merkel vasárnapi “sörsátras beszédét” követően került sor, amelyben Angela Merkel megkérdőjelezte az Egyesült Államok szövetségesi megbízhatóságát – tette hozzá a Reuters hírügynökség.

“TETEMES külkereskedelmi hiányunk van Németországgal szemben, plusz JÓVAL KEVESEBBET költenek a kelleténél a NATO-ra és a hadseregükre. Ez nagyon rossz az Egyesült Államoknak. Ez meg fog változni” – írta Trump keddi Twitter-üzenetében.

Vasárnapi beszédében Angela Merkel kiemelte, hogy Európának saját kezébe kell vennie sorsát. A világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7 csoport szombaton véget ért csúcstalálkozójára utalva hangsúlyozta: az utóbbi napokban megtapasztalta, hogy egyre inkább véget ér az a korszak, amelyben Németország és az Európai Unió teljes mértékben támaszkodhatott partnereire. Ugyanakkor “elkötelezett transzatlantistának” nevezte magát a német kancellár.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk