Tamási Áronról a kolozsvári könyvhéten


Tamási Áron közéleti szerepvállalását állítják az idei kolozsvári könyvhét középpontjába. A Romániai Magyar Könyves Céh elnöke szerint azért, mert elhunytának ötvenedik évfordulóján fontosnak tartják emlékeztetni, hogy az író nem csak az 1937-es Vásárhelyi találkozónak volt az elnöke, hanem 1956-os magyar forradalomban is fontos szerepet játszott.

H. Szabó Gyula felhívta a figyelmet, Tamási Áron közéleti szerepére nem új könyvekkel, hanem egy konferenciával igyekeznek ráirányítani a figyelmet. A május 12. és 15. között tartandó rendezvényen a szervezők minden generációt igyekeznek megszólítani a programokkal.
A könyvhét keretében workshopokat, író-olvasó találkozókat, színházi előadásokat, gyermekprogramokat, slam poetry előadást és koncerteket is ajánlanak a közönségnek. A meghívott szerzők között szerepel Varró Dániel, Péterfy Gergely, Farkas Wellmann Endre, Magyari Tivadar, az esti koncerteken pedig fellép ByeAlex, a Bagossy Brothers Company, a Jazzybirds, és a Garabonciás együttes. mediatica, az MTI jelentése alapján

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk