Felavatták Antall József szobrát Szlovákiában


Szobrot állítottak Antall Józsefnek a felvidéki Kolozsnémán február 16-án – közölte a volt miniszterelnökről elnevezett alapítvány az MTI-vel. Elképzeléseik szerint minden nagyobb határon túli területen szobor őrizné a néhai kormányfő emlékét. Felidézték: Antall József a rendszerváltást követően először merte felvetni azt a gondolatot, hogy éljenek bárhol a világban magyarok, az összetartozás érzését fenn kell tartani. Emlékeztettek arra is, hogy a kormányfő úgy fogalmazott: lélekben 15 millió magyar miniszterelnöke kíván lenni.

Kolozsnéma-Bárdos-Gyula-a-szlovákiai-Magyar-Közösség-Pártjának-államfőjelöltje-és-az-alkotó-Babusa-János-szobrászművész-Antal-József-felavatott-szobránál-a-felvidéki-Kolozsnémán-A-szobrot-a-miniszterelnök-halálának-20-évfordulója-alkalmából-állították Bárdos Gyula, a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának államfőjelöltje (b) és az alkotó Babusa János szobrászművész (j) Antal József felavatott szobránál a felvidéki Kolozsnémán 2014. február 16-án. A szobrot a miniszterelnök halálának 20. évfordulója alkalmából állították.
Antall József gondolatának „forradalmi hatása volt, amely ma is visszhangzik a határon túl élők lelkében” – írták. Emlékeztettek arra, hogy az alapítvány 2013. december 22-én Székelyhídon avatta fel Antall József első erdélyi szobrát, amelyet február 16-án követ a kolozsnémai ünnepség. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk