Jótékonysági koncert a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára Szentendrén


Jótékonysági koncertet tartanak pénteken a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Hazajáró Honismereti és Turista Egyletet támogatására Szentendrén.

A szentendrei önkormányzat által szervezett koncerten az Ismerős arcok együttes zenél. Mint Solymosi Heléna, a szervező Szentendrei Kulturális Központ igazgatója elmondta, a zenekar ingyenesen lép fel, a bevételt – amelyhez az önkormányzat félmillió forintot tesz hozzá – a két civil szervezet kapja.

A koncertet kezdeményező Vilsitz Antal kiemelte, hogy az ingyenes fellépést felajánló Ismerős arcok együttes kötődik a Hazajáró egylethez és a dévai gyermekmentő szervezethez, a zenekar tavaly decemberben járt legutóbb Déván.

Vilsitz Antal emlékeztetett arra, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány célja, hogy segítse az Erdélyben nehéz körülmények között élő gyermekeket, alapvető ellátásuk mellett a taníttatásuk, vallási-erkölcsi nevelésük is nagy súlyt kap.

A 2015 áprilisában alakult Hazajáró Honismereti és Turista Egylet a Kárpát-medencei magyarság összetartozását kívánja erősíteni a honismeret és a turizmus eszközeivel. Célja, hogy megismertesse a Kárpát-medence tájait, természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit, védje és átörökítse a természeti környezetet és az épített örökséget, és tovább éltesse a kárpáti természetjárás hagyományait.

Vilsitz Antal az este nyolc órakor kezdődő koncertről elmondta, hogy jegyeket elővételben és online is lehet vásárolni, emellett támogatói jegyekkel is hozzá lehet járulni a civil szervezetek megsegítéséhez. Az egylet képviselőivel közönségtalálkozót is rendeznek a koncert előtt a Fő téri színpadnál este fél héttől.

A tervek szerint a rendezvényen részt vesz Böjte Csaba ferences szerzetes is, a dévai gyermekmentő szervezet létrehozója és működtetője – tette hozzá Vilsitz Antal.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk