Bomba! Liviu “Vasököl” Dragnea vezetési stílusa miatt “valaminek történnie kell!”


Jászvásár polgármestere elégedetlen azzal a móddal, ahogyan Liviu Dragnea vezeti a Szociáldemokrata Pártot (PSD). “Nem érvényes már a vasököllel való vezetés politikája” a demokrácia ezen szintjén – nyilatkozta vasárnap Mihai Chirica, a PSD Iaşi megyei elnöke, a Digi24 televízióban.

Chirica szerint a PSD által végzett felmérés során az derült ki, hogy a 13-as rendeletet követő tüntetések miatt a párt jelentős mértékben veszített népszerűségéből Iaşi megyében, sőt egyes pártszimpatizánsok csatlakoztak a kormányellenes tiltakozásokhoz. Arra a kérdésre, hogy szerinte Dragnea veszélybe sodorta a PSD-t, a polgármester úgy válaszolt, hogy “az általunk végzett szociológiai felmérések alapján, igen”.

A polgármester úgy véli, amint “elcsendesedik az érzelmi hullám” és “lenyugszanak a kedélyek”, szükséges volna egy rendkívüli PSD kongresszust tartani, erre a legalkalmasabb a nyári időszak volna.

“Valaminek történnie kell, elég jelentős dolgoknak, nemcsak Dragnea úrral kapcsolatban, hanem úgy általában a PSD-ben. Olyan dolgoknak, amelyek visszahelyezzék a pártot a mai valóságba, mert szerintem sikerült eltávolodnunk attól az irányvonaltól, amelyet szintén mi határoztunk meg” – nyilatkozta Chirica.

A polgármester elégedetlen azzal, ahogyan Dragnea vezeti a pártot. “Ha elégedett lettem volna, akkor hallgatnék és lenyeltem volna ezeket a dolgokat. Egy más vezetésre van szükség és a politikai menedzsmentben is változásra van szükség” – mondta Jászvásár polgármestere.

A szociáldemokrata polgármester szerint Dragnea érdemeit nem lehet elvitatni, azonban változtatnia kellene a dolgokhoz való hozzáállásán. “Mondtam már, a vasököllel való vezetés politikája már nem érvényes, legalábbis a demokrácia ezen szintjén nem érvényes. Az emberek már nem ugyanúgy gondolkodnak” – magyarázta az elöljáró.

A Iaşi megyei pártvezető elmondta, ő nem szeretne a párt országos elnöke lenni, azonban minden megyében vannak jó képességű politikusok, akik átvehetnék a párt vezetését.

Iaşi polgármestere arról is beszélt, hogy szerinte nem Klaus Iohannis államelnök a felelős az utcai megmozdulásokért és a feszült helyzetért, és azt is hozzátette, hogy a multinacionális cégek által szervezett kormányellenes tiltakozások elméletét is el kellene vetni.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk