Kiből lesz a képviselő és a szenátor Maros megyében? Itt a bejelentés


Szeptember 19-én tartja képviselőjelölt-rangsoroló gyűlését az RMDSZ Maros Megyei szervezete. Erről a Területi Állandó Tanács döntött, miután elfogadta a szenátorok és képviselők jelöltállítására vonatkozó ütemtervet, tájékoztatták lapunkat kedd délelőtti sajtóközleményükben. A szeptember 19-ei rangsoroló gyűlésen nevesítik majd az RMDSZ Maros megyei képviselő és szenátorjelöltjeit, akik szeptember 12-éig iktathatják pályázati iratcsomójukat.

A rangsoroló gyűlést a megyei Területi Képviselő Tanács tagjai, a Szövetség színeiben mandátumot nyert polgármesterek és alpolgármesterek, a megyei RMDSZ kerületi szervezeteinek elnökei, a marosvásárhelyi RMDSZ körzeti elnökei, valamint a Szövetség megyei és marosvásárhelyi önkormányzati tanácsosai alkotják, illetve a Nőszervezet és az Ifjúsági Egyeztető Tanács további öt-öt képviselője.

 

A SZKT szabályzatának értelmében jelölt lehet az a személy, aki tagja az RMDSZ-nek, és a tisztségre az illető megye területén működő valamely helyi szervezet, a platformok, a Magyar Ifjúsági Értekezlet megyei szervezete, az RMDSZ Nőszervezetének megyei testülete, vagy valamely társult szervezet jelöli. Az az RMDSZ tag, akit az említett testületek közül egyik sem támogat, a TÁT határozatának megfelelően, a jelölési pályázatához 1500 támogató aláírást kell mellékelnie. Továbbá a szabályzat előírja, hogy egy személy csak egy tisztségére pályázhat, azaz nem indulhat egy időben képviselő és szenátorjelöltként is.

  • Fotó: maszol | Illusztráció
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk