Miért menjünk el szavazni? Itt egy lehetséges válasz!


Dacian Cioloş miniszterelnök szerint az a legfontosabb, hogy minél többen menjenek el szavazni vasárnap, mert csak így lehet reprezentatív az eredmény.

“Az a legfontosabb, hogy minél többen menjenek el szavazni, pártpreferenciától függetlenül. Azért lényeges ez, mert csak így lehet valóban reprezentatív az eredmény. Ez az a nap, amikor a választópolgárok üzenhetnek mindazoknak, akik a következő négy évben irányítani fogják az országot. A részvételi demokráciában nyilvánvalóan a kormányzási ciklus folyamán is konzultálni kell a választópolgárokkal, megítélésem szerint azonban a következő négy évben csak azok a polgárok kérhetik számon az ország vezetőin azok tevékenységét, akik elmennek szavazni” – nyilatkozta a kormányfő.

A miniszterelnök hozzátette, a történelem folyamán nehezen sikerült kiharcolni annak jogát, hogy szabadon választhassuk meg, kik képviseljenek bennünket, ezért nagyon fontos élni ezzel a lehetőséggel.

“Most főleg azokra a fiatalokra gondolok, akik azt mondják, ‘hát, ha itthon rosszul alakulnak a dolgok, én inkább elmegyek’. Mindannyiunknak kötelességünk hozzájárulni ahhoz, hogy jól alakuljanak a dolgok az országban. Erre törekedjünk, ha valóban szeretjük a helyet, ahol születtünk” – tette hozzá Dacian Cioloş.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk