4000 hegedű semmisült meg a szászrégeni hangszergyár üzemében kiütött tűzben


Hozzávetőlegesen 4000 hegedű semmisült meg a szászrégeni hangszergyár maroshévízi üzemében hétfő este kiütött tűzben. Csaknem 90 személy vett részt az oltási munkálatokban, a becsült kár értéke 1 millió lej.

A Hargita Megyei Sürgősségi Felügyelőség sajtószóvivője, Alina Ciobotariu az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a 2.000 négyzetméteres felületű hangszergyártó részleg várt a lángok martalékává, a helyiségben hozzávetőlegesen 4.000 hegedű és számos munkaeszköz volt elraktározva. Emellett leégett a termelőcsarnok és a nyersanyagraktár tetőzete, körülbelül 3720 négyzetméteren.

A tűzoltók szerint a tüzet rövidzárlat okozta, amelyet a feszültség alatt hagyott munkagépek idéztek elő.

Az okozott kárt 1 millió lejre, a tűzoltók által kimentett javak értékét 1,5 millió lejre becsülik.

Az oltási munkálatokban a Hargita és Maros Megyei Sürgősségi Felügyelőség 45 tűzoltója, további 26 borszéki, gyergyószárhegyi, salamási és gyergyóvárhegyi önkéntes tűzoltó, valamint az üzem 15 alkalmazottja vett részt. Az oltást nehezítette a mínusz 15 Celsius-fokos hőmérséklet és a sűrű füst, illetve a nagy mennyiségű gyúlékony anyag.

A szóvivő szerint emberi áldozatot nem követelt a tűzvész. Azt egyelőre nem tudni, volt-e biztosítása a tulajdonosnak tűzesetre.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk