Brutális gyilkosság Budapesten: kivégezte az anyát és kisfiát a libanoni férfi


Szerdán dönthet a Fővárosi Ítélőtábla a különösen kegyetlen mészárlás ügyében, amelyet még 1996-ban követett el egy libanoni férfi, és amellyel kapcsolatosan egy egyelőre nem jogerős ítélet született: első fokon életfogytiglanra ítélték a gyilkosság idején 22 éves vádlottat, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt. A férfi az ítélethirdetéskor olyan dühös lett, hogy a cipőjét hozzávágta a bírónőhöz, emlékeztet cikkében a Blikk.

A vádirat szerint 1996-ban érkezett Magyarországra a libanoni fiatalember, pénz, lakhatás, munka nélkül. Egy már ott élő, Újpesten lakó, szír vállalkozó fogadta be. Lakhatott és ellátást is kapott egy barátjával náluk, cserében dolgoznia kellett a férfi boltjában. Csakhogy a vállalkozó egy hét múlva valamiért elküldte a fiatalembert, akit egyébként előzőleg kiutasítottak az országból, mivel turistaként érkezett, de lejárt a tartózkodásra akkoriban adott ideje.

A fiatalember nyugatra akart menni, ezért eldöntötte, hogy akár erőszakkal is pénzt szerez a családtól, amelyik korábban szállást adott neki. Betört hozzájuk, a nappaliban találkozott az anyával és a hétéves kisfiával. Bántalmazta, és többször megszúrta késével mindkettejüket. Ezt követően elvette az asszony 4 aranygyűrűjét, arany karkötőjét, és a nappaliban talált értékes női karórát, majd távozott a helyszínről. A sértettek a bántalmazást követően, az átlagost lényegesen meghaladó szenvedések közepette, perceken belül életüket vesztették.

A család másik gyermeke, az akkor 12 éves kislány az emeleten bujkált, mindent hallott, ő mondta el később hazatérő apjának, mi történt.

A fiatal gyilkos másnap eladta a zsákmányt és a pénzből nyugatra utazott. 2014-ben fogták el Svájcban: a neve már más volt, de egy áruházi lopáskor lebukott, akkor ujjlenyomatot vettek tőle és így került be az adatbázisba, a magyar rendőrség pedig rögtön le is csapott rá. 2015-ben adták ki Magyarországnak.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk