Brutális medvetámadás történt egy hotel parkolójában


Borzalmas éjszakában lehetett részük egy magas-tátrai hotel vendégeinek: egy medve a szálloda parkolójában tépett szét egy szarvast.

A vérengzés Tatranská Lomnica üdülőközpontjában történt. „Az ember ilyet még a tévében sem lát” – mesélte egy szemtanú. „A medve összeharapdálta a lábait, hogy ne tudjon elmenekülni. Mikor a szarvas már magatehetetlen volt, akkor a medve elkezdte hátulról felfalni” – tette hozzá a szemtanú.

A tátrai erdők zoológusai szokatlannak találják ezt az esetet, mivel a természetben a szarvas és a medve általában tiszteletben tartja egymást. „Ez a jelenség valóban nem megszokott. A medve lehetőséget látott rá, hogy levadássza a szarvast, s ezt meg is tette. A medve abból a szempontból is előnyben volt, hogy az eset aszfaltos területen történt, ami elég csúszós felület a szarvas patáinak” – mondta Jozef Hybler, az állami erdők zoológusa.

A szarvas nem élte túl a támadást, reggelre az egész parkoló vérben úszott. A helyiek szerint már nagyon régen nem volt olyan sok medve a környéken, amely gyakran az emberek közelében tartózkodna.

para

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk