Buszbaleset az autópályán. A 45 halálos áldozatot követelő tragédia részletei


A sofőr a helyszínen életét vesztette, az utasok többsége pedig elégett, mert senki sem tudta kinyitni az ajtókat, hogy kiszállhassanak.

Két, 4 éves albán ikertestvér a legfiatalabb áldozata a bulgáriai autópályán történt buszbalesetnek. A nyaralásból hazatérőket ért szerencsétlenség déli szomszédunk történetének legnagyobb közúti tragédiája. A két gyermek, Luan és Alban Ahmeti elevenen égtek el anyjuk karjában. Mindkettejük elszenesedett holttestét a buszajtók közelében találták meg. Velük együtt később azonosították élettelen apjukat is – írja a Daily Mail.

A busz Isztambulból Észak-Macedónia fővárosába, Szkopjéba tartott, amikor a baleset történt. A hatóságok szerint az áldozatok többsége macedón turista lehetett, akik nyaralásból tértek haza. Az észak-macedóniai sajtó arról számolt be, hogy a halottak egy része egy szkopjei általános iskola diákjai voltak. Az illető tanintézetben kedden minden tanórát felfüggesztettek.

A helyi jelentések szerint az áldozatok többsége 25 és 30 év közötti, a legidősebb 63 éves. A legfiatalabb túlélő 15 éves.

A bolgár hatóságok szerint az áldozatok azonosítása eltart egy ideig, mert maradványaik túlságosan elszenesedtek ahhoz, hogy felismerjék őket. A tragikus balesetben a sofőr a helyszínen életét vesztette, az áldozatok pedig elégtek, mert senki sem tudta kinyitni az ajtókat, hogy kiszállhassanak.

A több tucat családot gyászba taszító tragédiát követően a hatóságok nemzeti gyásznappá nyilvánították november 24-ét Bulgáriában. Bojko Rashkov belügyminiszter, aki a hajnali órákban a helyszínre ment, azt mondta, az elhunyt utasok „teljesen elégtek“ az erős tűzben.

„Szörnyű látványban volt részem – nyilatkozta Rashkov. – Lehetetlen megmondani, hányan voltak. Négy busz közlekedett együtt, és elképzelhető, hogy az utasok közben helyet és buszt cseréltek a megállókban.“

Mint arról kedden beszámoltunk, múlt éjszaka a védőkorlátnak ütközött, majd tűzbe borult a gépjármű, több mint 50 utassal a fedélzetén. A szerencsétlenségben 45 ember életét vesztette. A baleset helyi idő szerint hajnali 2 óra után történt, a nyugat-bulgáriai Bosnek falu közelében.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk