Csaknem húsz kutya tetemére bukkantak egy prázsmári ingatlanban


Vizsgálatot indított a Brassó megyei rendőrség, miután csaknem húsz kutyatetemre bukkantak egy prázsmári ingatlanban, ahol állítólag illegális kutyamenhely működött.

A prázsmári rendőrséget csütörtök délben értesítették arról, hogy ebtetemekre bukkantak egy ingatlanban. A helyszínre kiszállt rendőrök 17 elpusztult kutyát találtak az épület több helyiségében. Pénteken a Brassó megyei állategészségügyi igazgatóság szakembereit is kihívták a helyszínre mintavételre – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Alina Ivan, hozzátéve, hogy az ügyben szándékos állatölés bűntette miatt indult eljárás.

A brassói Millió Barát Egyesület elnöke, Paula Ciotloş úgy tudja, hetven állattetemet találtak az ingatlanban, és az elpusztult állatok között macskák is voltak. Mint mondta, az illegális állatmenhely Rainbow Shelter név alatt működött, és egy brassói személy vezette. Állítása szerint a létesítménynek semmiféle engedélye nem volt, és azokat sem engedték belépni ide, akik kutyákat küldtek megőrzésre, fizetség ellenében.

Paula Ciotloş hozzátette, más állatvédő szervezetekkel közösen feljelentést tesznek az illegális menhely adminisztrátora ellen.

AGERPRES, fotó: dcnews

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk