Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült


Hídfőnek ütközött egy személygépkocsi a Beszterce-Naszód megyei Oroszborgón. A baleset következtében a sofőr életét vesztette, utasa súlyosan megsérült. Fotók: Bistriteanul.

Az elsődleges vizsgálatokból nem derült ki, mi okozta a szerencsétlenséget. Ami biztos, hogy a 23 éves, besztercei gépkocsivezető Dornavátráról Beszterce felé hajtott, amikor elvesztette uralmát a gépjármű fölött. Őt és 21 éves utasát feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül a mentőcsapatok, de már nem tehettek semmit az érdekében.

„A gépkocsivezetőnek leállt a szívműködése és a légzése. Azonnal elkezdtük az újraélesztését, de sajnos, a férfi szervezete nem reagált a manőverekre. Ezért az SMURD orvosának már a baleset helyszínén be kellett jelentenie a halál beálltát“ – tájékoztatott a Beszterce-Naszód megyei intézmény szóvivője, Marius Rus.

Az anyósülésen jobb oldalon levő utast súlyos állapotban vitték a Beszterce-Naszód Megyei Sürgősségi Kórházba. Törésekkel és különböző egyéb traumákkal diagnosztizálták. „Súlyos, bizonytalan állapotban érkezett, indukált kómában, intubálva és mechanikusan szellőztetve” – közölte a fekvőbeteg-ápoló intézmény szóvivője, Camelia Strungari.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk