Elítélték Kolozsváron a vérfürdőt rendező gyilkos román orvost


Dan S. első fokon 3 év 4 hónap börtönt kapott, de fellebbezett az ítélet ellen. Fotó:Blikk


Legalább három év négy hónapig még biztosan nem adják ki Magyarországnak Dan S.-t (54), azt a tüdőgyógyászt, aki Nyíregyházán rendezett vérfürdőt tavaly augusztus végén. A férfit ugyanis a napokban első fokon elítélte a kolozsvári bíróság, ahol fegyvercsempészet és tiltott fegyverviselés miatt folyt eljárás ellene.

– Első fokon három év négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott ügyfelem – mondta el a Blikknek a férfi ügyvédje, Lucian Negrutiu. – Természetesen ez ellen fellebbezünk, így az ügy másodfokra megy majd. Mint azt az ügyvéd a Blikknek korábban már elmondta, a férfi először mindenképpen Romániában üli le a rá kiszabott büntetést, csak ezután adhatják ki Magyarországnak, hogy a Nyíregyházán elkövetett gyilkosságért felelősségre vonhassák. Azonban még több évbe is telhet, mire a magyar bíróság elé áll: ugyanis hiába szabták ki az elsőfokú ítéletet, a fellebbezések és a procedúra még hosszú évekig is eltarthat. Az ügyvéd elárulta, hogy a férfi mentális állapota nagyon leromlott, minden iránt közönyös lett, cellatársaival is mindig csak veszekedett, rettegtek tőle, hogy ismét öngyilkosságot kísérel meg.

– Összeférhetetlen a társaival, azt hiszi, mindenki ellene van, mindnekiben ellenséget lát. Testvére és az édesanyja hetente látogatja, így van kapcsolata a külvilággal és a családdal – szögezte le Negrutiu.

A román tüdőgyógyász tavaly augusztus 31-én rendezett vérfürdőt egy nyíregyházi családi házban. A férfi tüzet nyitott egy házaspárra ikergyermekeik szeme láttára lőtte fejbe az asszonyt és férjét. A nő szörnyethalt, a férfi túlélte a támadást. Kiderült, hogy az orvos reménytelenül szerelmes volt a nőbe. Dan S. a mészárlás után Romániába szökött, végül ott kapták el a rendőrök.

Életfogytig tartó börtönt is kaphat

Még kérdéses, hogy a férfira itthon mennyi börtön vár, ugyanis Dan S. állítja: nem tervelte ki előre a gyilkosságot. Azonban ha bebizonyosodik, hogy előre megfontoltan hajtott a családhoz, akkor tíz évtől húsz évig terjedő vagy akár életfogytig tartó börtön is várhat rá.

Blikk

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk